SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

TV Newsroom

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Haber » Kim Milyoner Olmak İster’de Atatürk Sorusu Yarışmacıyı Eledi

Kim Milyoner Olmak İster’de Atatürk Sorusu Yarışmacıyı Eledi

Yayınlanma:
Kim Milyoner Olmak İster’de Atatürk Sorusu Yarışmacıyı Eledi

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bu kez hem bilgi hem de stres yönetimi sınandı. Yarışmacı, Atatürk’ün adını aldığı öğretmenle ilgili yöneltilen soruya yanlış cevap vererek elendi. Elenmesine neden olan soru, tarihi bir anekdota dayanan “Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Kemal’ adını veren matematik öğretmeninin adı hangisidir?” oldu.

Soru Basitti, Stres Zordu

Yarışmanın sunucusu Oktay Kaynarca tarafından yöneltilen soruda şu şıklar yer aldı:

A) Mehmet

B) Kemal

C) Ali Rıza

D) Mustafa

Yarışmacı, sorunun kendisine kolay gelmesine rağmen stres nedeniyle doğru cevabı bulmakta zorlandı. Öğretmenin Atatürk’e kendi adını verdiğini düşündü ve tereddütsüz şekilde “Kemal, son kararım” dedi.

Doğru Yanıt “Mustafa”ydı

Oktay Kaynarca, doğru cevabı açıklarken sorunun tarihsel arka planını da paylaştı:  “Öğretmeni diyor ki: ‘İkimizin de adı Mustafa. Seninki Mustafa Kemal olsun.’” Böylece doğru yanıtın Mustafa olduğu ortaya çıktı. Yarışmacı hem elenmenin hem de bu soruyu kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı.

İlgili Haberler