SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

TV Newsroom

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Haber » HÜDA PAR Liderinden Laiklik Hakkında Tepki Çeken Sözler: “Zulüm Bu Sistemle Başladı”

HÜDA PAR Liderinden Laiklik Hakkında Tepki Çeken Sözler: “Zulüm Bu Sistemle Başladı”

Yayınlanma:
HÜDA PAR Liderinden Laiklik Hakkında Tepki Çeken Sözler: “Zulüm Bu Sistemle Başladı”

Canlı yayında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun laiklik karşıtı ifadeleri büyük tepki topladı. Açıklamalar sosyal medyada da gündem oldu.

Canlı Yayında Laikliği Hedef Aldı

Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, Nil RTV ekranlarında sarf ettiği laiklik karşıtı sözler tartışma yarattı. Gazeteci Nil Sezer’in “HÜDA PAR’ın laiklikle bir sorunu var mı?” sorusuna verdiği yanıt, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

“En Çok Alevilerin Laiklikle Sorunu Olabilir”

Yapıcıoğlu, laiklik ilkesinin Türkiye tarihindeki kırılma anlarından biri olduğunu öne sürerek, özellikle Alevi vatandaşların bu sistemle sorun yaşadığını iddia etti. Açıklamasında, “Dersim Katliamı laikliğin Anayasa’ya girmesinden kısa süre sonra yaşandı. Alevilere ‘Müslüman değilsin’, Sünnilere ‘fazla Müslümansın’, Kürtlere ise ‘nefes alma hakkın yok’ denildi” ifadelerini kullandı.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Yapıcıoğlu’nun sözleri sosyal medyada kısa sürede gündeme otururken, çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve vatandaş, açıklamaların “laik düzene açık bir saldırı” olduğunu savundu. Laiklik ilkesinin anayasal bir güvence olduğunu hatırlatan kullanıcılar, bu tür çıkışların toplumsal barışa zarar verdiği görüşünde birleşti.

Siyasi iletişim uzmanları ve hukukçular, anayasal bir temel olan laiklik ilkesine yönelik bu tür ifadelerin, özellikle seçim atmosferinde daha fazla dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Toplumsal kutuplaşmanın önlenmesi adına liderlerin daha sorumlu açıklamalar yapması gerektiği vurgulanıyor.

İlgili Haberler