Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırmaya devam ediyor. Süper Lig’in 32. haftasında oynanan ve 2-0 kazanılan Sipay Bodrum FK maçının ardından Buruk, sarı-kırmızılıların başında 104. galibiyetine ulaştı. Bu sonuçla İngiliz teknik adam Brian Birch’i geride bırakan Buruk, Galatasaray tarihinin en çok galibiyet alan dördüncü teknik direktörü oldu.
Buruk’un önünde artık sadece üç isim var: Efsane teknik direktör Fatih Terim (333 galibiyet), Gündüz Kılıç (218 galibiyet) ve Mustafa Denizli (119 galibiyet). Bu başarısıyla Okan Buruk, hem çağdaşları hem de Galatasaray tarihinin önemli isimleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştırdı.
Okan Buruk yönetiminde, Galatasaray son iki sezonda şampiyonluk sevinci yaşarken, takımın oyun gücü ve istikrarı da dikkat çekiyor. 47 resmi maçta 29 galibiyet elde eden Cimbom, Buruk yönetiminde Avrupa’da ve ligde iddialı bir görüntü sergilemeye devam ediyor.
Buruk ayrıca Süper Lig’de bir takımın başında 75 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör unvanını da eline geçirdi. 90. lig maçında bu sayıya ulaşan Buruk, Fenerbahçe ile 103 maçta 75 galibiyet alan Christoph Daum’u geride bıraktı.
Galatasaray taraftarı, Buruk’un yükselen başarısından memnun. Şimdi gözler, teknik direktörlük kariyerinin altın çağına giren Okan Buruk’un, Fatih Terim’in rekoruna ne kadar yaklaşabileceğinde.